Julebyen Egersund      05.12.2014

Vår siste felles aktivitet i 2014 var en festlig tur til Julebyen Egersund. Vår første stopp i Egersund var Berntsens brygghus. Harald Berentsen som driver bryggeriet i 4. generasjon ønsket oss hjertelig velkommen i  bryggerstua. Deretter spaserte vi til Grand Hotell Egersund for å spise en deilig julelunsj. Johan Åkrega ga oss et svært interessant og dypt innblikk bak kulissene fra Julebyen Egersund. Kjersti Søyland Bye fra Grand Hotell Egersund viste oss det omfattende hotellanlegget. Så fikk vi anledning til å rusle over julemarkedet.

Guideforenings 40 års jubileum 21.11.2014

I 2014 fyllet Stavanger guideforeningen 40 år. Gratulerer så mye med dagen! Dette ble feiret i Frida Hansens Hus i Hillevåg med festmiddag og kos. Vi så litt tilbake på disse årene, koste oss med god mat, fine taler, mange fine gevinster i loddtrekning, festlige sanger og nøt anledning til å ha det kjekt sammen. Det virket sånn at alle deltakere syntes at det var virkelig en vellykket kveld.

Rosenberg WorleyParsons 25.09.2014

Det var en spennende dag på Hundvåg! Rolf Norås Pettersen fra Rosenberg tok imot guidene og holdt et foredrag med veldig mange opplysninger. Det viktigste angående Rosenberg er at de skal absolutt ikke kalles lenger for verft fordi det ikke ble bygget et eneste skip på 40 år. Når firmaet nevnes mens vi guider skal vi heller si Rosenberg WorleyParsons eller Rosenberg Mekaniske Verksted. Da foredraget var slutt skiftet vi til verneutstyr og fikk deretter en omfattende omvisning i verkstedene. Der så vi en „subsea structure“ for Snøhvit-feltet og rørledninger som nettopp ble sveiset.