Lervig Aktiebryggeri 05.02.2016

Det første aktivitetet i året 2016 var en omvisning med smaksprøver på Lervig Aktiebryggeri. Ølambassadøren Natalie Mac Lachlan fortalte på en sjarmerende og sprelsk måte om Lervigs historie, hva slags øl som ble brygget, hvordan den brygges og hva som er inni ølen. Vi fikk smake åtte forskjellige slags øl: Lucky Jack, White Dog, Sour Suzy, Hoppy Joe, Betty Brown, Lervig Saison, Sauer’d Krauts (med surkål, ananas og mango som ingredienser!) og Double Black Tide.

Tur til Jæren              12.05.2016

Turen startet fra Byterminalen i Stavanger hvor vi var 20 forventningsfulle guider som skulle ha en kjekk kveld sammen. Boreal Travel sponset oss med buss og Trygve Byrkjedal stilte som sjåfør. Turen starta kl. 17 i flott vær. Vi kjørte Nordsjøveien hvor Andrea Lorenz fortalt om Jærstrendene, sand og marehalm.
Vårt første stopp var Vestgaard mat, hvor innehaver Bernt Lerøy ønsket oss velkommen. Her fikk vi smaksprøver på sikkaker, røykt sik og tilslørte Jærpiker.

Etter oppholdet her fortsatte vi til Mingar Walker Glassblåseri, her ble vi tatt imot og fikk høre hvordan glass blåses og muligheter for å handle. Turen gikk videre til Bryne. Her ble vi tatt imot av representant for Time kommune. Vi drog med heis opp til 19. etasje i Høyhuset på Jæren, med en fantastisk utsikt over det jærske landskapet. Daglig leder og gründer av Høghuset tok imot og fortalte om bygningen, det ble servert kaffe/te og någe attåt. 
Etter noen flotte inntrykk her inntok vi våre plasser i bussen og var klar til å bli bedre kjent med Time kommune. Tidligere kultursjef i kommunen tok oss med på sightseeing og fortalte løst og fast om denne Jærkommunen. Det var lagt inn besøk på Fotland Mølle og Smiegården på Undheim. 
Underveis på turen gikk praten livlig og servering av kaffe, te og Andreas hjemmebakte kaker hører med på tur. Vi var i Stavanger kl. 23, og hadde en kjekk og opplevelserik kveld sammen med guidekolleger